סבתא לילי מכינה דג מרוקאי עם גמבות

לא להתבלבל, לא מדובר בחריימה, כאן הדג אינו טובע ברוטב אדום, אך התוצאה עסיסית ביותר!
45 דק
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 ק”ג דג ים לבן מכל סוג, במידה והדג קפוא מפשירים לילה לפני במקרר ורוחצים אותו היטב לפני השימוש
  • 4  פלפלים אדומים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות די רחבות 
  • 6 שיני שום חתוכות לחצאים גסים
  • שמן פפריקה בהכנה ביתית – משרים פפריקה מתוקה בשמן בקופסא במקרר במהלך לילה
  • 1 צרור כוסברה טרייה קצוצה גס
  • פלפל לבן טחון
  • חצי כפית מלח
  •  חצי כפית כורכום
  • שמן קנולה 2 כפות

אופן ההכנה

  • בסיר עם שמן קנולה מבשלים את רצועות הפלפלים על להבה גבוהה, מערבבים היטב ולאחר שהפלפלים קלויים מוסיפים 2 כפות שמן פפריקה.
  • מניחים על גבי הפלפלים שבסיר את הדגים, עם העור פונה כלפי מטה, ועל צד הבשר הפונה כלפי מעלה מתבלים בפלפל לבן, מלח ומעט כורכום.
  • מוסיפים כ ¾ כוס מים עד לכיסוי הפלפלים אבל לא הדגים, מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים עם סיר מכוסה כ 10 דק’, מוסיפים את השום, מכסים שוב ומבשלים כרבע שעה נוספת.
  • מתבלים את הדגים שבסיר במעט שמן פפריקה, מפזרים את הכוסברה החתוכה, מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לדגים להתבשל עוד כ 10 דקות באדים של עצמם
  • מגישים בצלחת את הפלפלים בתחתית, הדגים מעל ומעט להרטיב עם הרוטב שבסיר

טיפ של אלופים

מומלץ להגיש לצד חלה מתוקה.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר