אטריות בתבשיל פרגיות עוף ואפונה

אטריות רחבות עם פרגיות ואפונה באדיבותה של המתנדבת, דקלה, שאסתר נהנתה להכין במיוחד.
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 בצל לבן
  • כף שמן זית
  • כפית וחצי אבקת מרק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חבילת אטריות 1
  • 4 שיני שום
  • 400 גרם אפונה
  • חבילת פרגיות 1
  • 240 גרם רסק עגבניות
  •  כף פפריקה חריפה 1

אופן ההכנה

לאטריות:

  • מחממים שמן זית (בנדיבות)
  •  מוסיפים כפית וחצי אבקת מרק, מלח פלפל, רבע כוס מים
  • נביאים לרתיחה וסוגרים
  • במקביל, מבשלים במים חבילת איטריות עבות עד לריכוך ולאחר מכן מסננים
  • מערבבים הכל ביחד 

לפרגיות והאפונה:

  • מטגנים רצועות של 2 בצלים
  •  מוסיפים 4 שום חתוך גס
  • מוסיפים קוביות פרגיות
  • מטגנים את כל הרכיבים עד לסגירת הפרגיות
  •  מוסיפים: 2 כוסות מים, כף אבקת מרק, כף פפריקה, רסק עגבניות, מלח, ופלפל
  •  מערבבים היטב
  •  לאחר הרתיחה, מוסיפים אפונה וממשיכים לבשל כשעה על אש בנונית.

טיפ של אלופים

הרכיב החשוב ביותר בעת ההכנה: אהבה

עוד מהמתכונים שלי