הפלפלים הממולאים של פורטונה

מנה אהובה שאבא של לפורטונה נהג להכין לכל המשפחה וכיום לפורטונה נוהגת להכין בדיוק לפי המתכון שלו
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 8 פלפלים  במגוון צבעים 
  • כף שמן לטיגון 1
  • 3 בצלים קצוצים
  • 4 גזרים מגוררים
  • 1 כוס אורז 
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית פפריקה אדומה

 

אופן ההכנה

  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל במשך 2 דקות 
  • מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כמה דקות, עד שהגזר והבצל מתרככים
  • מעבירים לקערה
  • מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים יחד
  • חותכים מהפלפלים את ה”כיפה”
  •  מנקים ממלאים בתערובת עד לגובה של חצי  ס”מ מתחת לפתח
  • מעמידים את הפלפלים הממולאים זה לצד זה בסיר רחב ושטוח
  • מבשלים שעה עד שעה וחצי על אש קטנה, עד שהרוטב סמיך והאורז רך 

טיפ של אלופים

בזמן הבישול כדאי לבדוק מדי פעם שיש בסיר מספיק נוזלים, ולטעום את הרוטב ולתקן תיבול

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר