זלבייה – לביבות שמרים במעט שמן

הזלבייה של ארנונה ממלאת את הבית בריחות נפלאים, בכל ערב שבת וחג. ומה קורה אם נשאר מה לחלוק? במקרה שכזה, כל הקודם זוכה!
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 קג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף קצח
  • כפית אבקת חילבה
  • 2 כפות סוכר
  • ליטר מים
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 4 כפות שמן צמחי

אופן ההכנה

  • בקערה אחת לערבב יחד: קמח, שמרים, קצח ואת אבקת החילבה
  • להוסיף מים לפי הצורך כך שהעיסה תהיה דלילה ודביקה
  • להניח בצד ולתת לבצק לתפוח
  • ללשוט מעט אחרי שעולה
  • להניח בשנית ולתת לו לתפוח שוב
  • לקרוץ לביבות עגולות ולטגן בשמן
  • לחורר את הלביבות כשהן עדיין תוך כדי טיגון

טיפ של אלופים

ניתן להגשים מתוק: לפזר מעל אבקת סוכר, וניתן גם להגיש מלוח וחריף: להגיש לצד רסק עגבניות וסחוג בצד

 

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר