אינגי'רה – לחם אתיופי

לחם אוורירי מבצק דק שנהוג לאכול על בסיס יום-יומי. אישתו של מאיר נוהגת להכין לו אינגי’רה באופן קבוע בבית וזהו המתכון שלה.
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 100 גרם שמרים

  • 1 קילו קמח לבן
  • 1000 מ מים
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • להניח בקערה את הקמח ולהוסיף מים קרים בהדרגה, תוך כדי בחישה

  • ללוש את הבצק עד שתתקבל עיסה אחידה שאינה רכה או קשה מדי

  • לכסות במגבת לחה למשך לילה שלם

  • לאחר שהבצק תפח והחמיץ, לדלל אותו עם קצת מים קרים וללוש שנית

  • הוסיפו כרבע ליטר מים רותחים ובחשו עד שתתקבל בלילה דלילה בעלת מרקם כמו של פנקייק

  • אם המים הרותחים לא הספיקו לתהליך, יש להוסיף בהדרגה עוד מים קרים, ולהמשיך לבחוש עד שלא נותרים יותר גושים

  • לכסות שוב ולהניח בצד למשך כ-6 שעות, עד שהבצק מתחיל לבעבע ומוציא קצף לבן.

  • לטבול נייר סופג בשמן ולשמן בעזרתו מחבת טפלון איכותית המונחת על אש גבוהה.

  • לצקת בעזרת מצקת את הבלילה למחבת

  • כשהבצק מתחיל לבעבע, לכסות את המחבת למשך כדקה

  • כשהבצק בושל, להניח את האנגרה בצד על נייר סופג, ולחזור על התהליך.

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי