מטבוחה מרוקאית כמו של פעם

סלט מטבוחה בבישול ארוך שנשמרת להרבה זמן ומזכירה נשכחות.
כשש שעות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 ק”ג עגבניות רכות
  • 3 גמבות גדולות קלויות
  • 1 ראש שום
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כף מלח גס

אופן ההכנה

  • לקלוף את העגבניות ולחתוך לקוביות דקות
  • לקלות את הגמבות ולחתוך לקוביות קטנות
  • לחתוך את השום דק
  •  לקצוץ את הפלפלים החריפים דק
  • לערבב את התבלינים עם השמן
  • לטגן את השום עם הפלפלים החריפים
  • להוסיף את העגבניות ולבשל שעה עד שעה וחצי
  • להוסיף את הגמבות ולבשל במשך שעה נוספת או עד שהנוזלים מתאדים
  • להוסיף את הרוטב שנוצר מהשמן והתבלינים ולהמשיך לבשל כחצי שעה
  • בתאבון!

טיפ של אלופים

אחרי שהמטבוחה מוכנה אפשר לטגן אותה על מחבת עם ביצים ולקבל שקשוקה לארוחת ערב.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר