דוּוִידָה - פתיתים פיקנטיים מתוצרת בית

מדובר בפתיתים קטנטנים שנהוג להכין אותם בבוקר צום תשעה באב. נשים היו יושבות סביב השולחן והכינו כמות בצק גדולה, וממנה יצרו כמות מכובדת של פתיתי בצק קטנטנים וטעימים
120
מנה עיקרית

מצרכים

בצקניות

  • 2 כוסות קמח (ואולי עוד)
  • 4 ביצים
  • 10 כפות שמן
  • 12 כפות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק

 

רוטב

  • 6-7 כוסות מים
  • 4 עגבניות טריות קצוצות או 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1 כף פלפל צ’ומה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1/4 כוס שמן
  • מעט קמח לפיזור

 

אופן ההכנה

בצקניות

  • בקערה: לנפות את הקמח, להוסיף ביצים, מלח, שמן, מים
  • ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד, רך, גמיש ונעים לגילגול
  • להכין מגש גדול מקומח
  • לתלוש חתיכה מהבצק, לגלגל בידיים לצורה של פס ארוך וממנו לבצוע ולמולל בשתי אצבעות לעיגולים בגודל של שעועית גדולה
  • באופן זה ליצור עיגולים מכל הבצק
  • להניח את העיגולים המוכנים על המגש המקומח
  • להשאיר את המגש לשעתיים בשמש או במקום חמים

 

רוטב

  • בסיר גדול: לחמם מעט את השמן
  • להוסיף מים, עגבניות טריות קצוצות או עגבניות מרוסקות, פלפל צ’ומה, רסק עגבניות, פלפל שחור, מלח, אבקת מרק
  • להביא לרתיחה
  • להוסיף לרוטב את הבצקניות (הדוּוִידָה)
  • לערבב מדי פעם בעדינות, להקפיד שהבצקניות לא יידבקו לתחתית הסיר ושלא ייחרכו
  • לבשל על להבה נמוכה במשך 60 דקות עד שהבצקניות רכות ומוכנות לאכילה

טיפ של אלופים

*לשחק עם כמות הקמח ועם המים, להוסיף לסירוגין, עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים לעיבוד ולגילגול

*לטעום ולתקן טעמים במשך כל שלבי ההכנה והבישול

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר