ליביה וולפלד

פסטה ברוטב שמנת ופטריות
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 500 גרם פסטה מסוג פנה
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 סלסילת פטריות שמפניון
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • ½ כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים

אופן ההכנה

  • מתיכים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה ומערבבים מדי פעם
  • שוטפים ומייבשים את הפטריות, וקוצצים לקוביות קטנות. כשהבצל הזהיב, מוסיפים את הפטריות למחבת
  • מערבבים ומטגנים כ-8 דקות או עד שהפטריות גומרות להפריש את נוזליהן
  • מוסיפים למחבת את השמנת והחלב, מערבבים היטב ומביאים לסף רתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך
  • מתבלים במלח, פלפל ומוסקט (להיזהר עם הפלפל, הרוטב צריך להיות מתקתק)
  • מערבבים ומוסיפים תיבול במידת הצורך
  • מבשלים את הפסטה במים רותחים וממולחים, מסננים ומוסיפים לרוטב
  • מערבבים על אש קטנה כדקה
  • מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה יחד עם גבינת פרמז’ן או גבינת קשקבל מגורדת

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר