הכעכים קלים להכנה וממכרים בטעמם עד שרצוי שלא יהיו בסביבה. אמי היתה מכינה לאבי את הכעכים, והוא, מדי יום, בשעה 17:30 היה מנשנש אותם עם הקפה. לאחר שנפטר בגיל צעיר היא הפסיקה להכין. לאחר מותה כשהיתה בת תשעים, התחלתי להכין אותם בעצמי והם בעבורי החיבור שלי להוריי.
60 דקות
קינוח
Previous
Next
מצרכים
½2 כוסות סוכר
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
100 גרם חמאה או מחמאה
1 כף סוכר
¼ כפית מלח
½1 כוס מים (כוס קטנה חד-פעמית של שתייה קרה)
½1 כוס שמן (כוס קטנה חד-פעמית של שתייה קרה)
1 ביצה להברשה
½ כוס שומשום לזרייה
אופן ההכנה
לערבב את כל המצרכים למעט הביצה והשומשום
להניח את הבצק למשך 30 דקות
לקרוץ מהבצק כדורים בגודל קטנות מעט כדור פינג-פונג
על נייר אפייה לגלגל כל כדור בצק ולסגור לצורת טבעת
לסדר בתבנית את טבעות הבצק עם מרווחים, הן תופחות
להבריש בביצה כל טבעת בצק ולזרות שומשום
לאפות בחום של 190 מעלות בערך 20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות
הצעה לשידרוג
להוסיף לבצק ½ כוס בוטנים קלויים טחונים
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים