גונדי מסורתי שהנכדים אוהבים

קציצות עוף עם קינואה ברוטב עשיר
כשעתיים
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1כוס קינואה מבושלת/מאודה
  • 1 בצל גדול מגורר עבה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • כפית כמון
  • כפית  הל
  • כפית כורכום
  • לערבב הכל ולשמור במקרר למשך הלילה
  • מצרכים למרק
  • כקילו עצמות עוף או בקר
  • סלרי גבעולים וכחצי שורש
  • בצל גדול חתוך גס
  • מלח, פלפל, כורכום לפי הטעם
  • 3 כוסות מים.

אופן ההכנה

  • לבשל את כל חומרי המרק ביחד על אש בינונית
  • כשרותח להסיר כצף 
  • לאחר כ30 דקות של רתיחה להוסיף את הקציצות בהדרגה, בכל פעם כמה ,לתת למרק לרתוח שוב ואז להוסיף עוד כמה
  • לאחר שמוסיפים את כל הקציצות להוריד את האש ולבשל כשעה על אש קטנה.

טיפ של אלופים

הכי טעים לאכול את הגונדי עם אורז לבן בחברת המשפחה

עוד מהמתכונים שלי