קציצות בשר ושעועית ברוטב עגבניות

קציצות בקר טחון מפנקות מוגש ליד שעועית ברוטב עגבניות
50 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

לבשר:

  • חצי קילו בשר טחון
  • 1 בצל מטוגן
  • חצי צרור פטרוזליה קצוצה (או כוסברה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • ביצה
  • רבע כוס פירורי לחם
  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה של מלח

לשעועית:

  •  חצי קילו שעועית לבנה לאחר השריה
  • 12 כוסות מים סהכ
  • בצל קצוץ
  • 4 שיני שום
  • מיכל רסק עגבניות
  • כוס עגבניות מרוסקות
  • פלפל ומלח לפי הטעם
  • כפית וחצי סוכר
  • כפית שטוחה של כמון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הקציצות
  • ללוש את תערובת הבשר עד שמתחילה להיות דביקה
  • להניח בצד ולתת לתערובת שעה להתייצב
  • לחמם שמן עמוק במחבת רחבה
  • להרטיב מעט את הידיים ולעצב קציצות עגולות
  • לטגן את הקציצות על אש גבוהה כ-4 דקות
  • להפוך ולטגן 4 דקות נוספות

שעועית:

  • לשים את השעועית בסיר גדול ולהוסיף 6 כוסות מים פושרים
  • להביא לרתיחה ולהוציא את כל הקצף שעולה בסיר בעזרת כף
  • לסנן את השעועית ולשים שוב בסיר עם 6 כוסות מים חדשים ופושרים
  • להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כחצי שעה
  • לסנן את השעועית ולהניח בצד
  • במחבת רחבה להוסיף שמן ולטגן בצל עד להשחמה על אש בנינות
  • להוסיף את השום הכתוש ולערבב כדקה
  • להוסיף את התבלינים ולערבב מספר שניות
  • להוסיף את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות ולערבב
  • להביא לרתיחה
  • לסגור את המכסה, להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה
  • להוסיף את השעועית הלבנה ולבשל עוד כ10 דקות

טיפ של אלופים

אם מוגש בנפרד ניתן לשים גבינת פרמזן מעל השעועית! (טיפ שלנו- אם מוגש יחד עם הקציצות ניתן לשים שמרי בירה על השעועית!)

עוד מהמתכונים שלי