תבשיל תפו"א, גזר וכרוב בתיבול אלצ'ה

מאכל ירקות עשיר בטעמים שכולו סגולות לבריאות טובה.
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 בצל בנוני
  • 1 ראש שום
  • 2 גזרים
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • ½ כרוב גדול
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית ג’ינג’ר
  • ½ כפית תבלין אלצ’ה
  • 300 מ”ל מים רותחים
  • 2 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • לקצוץ את הבצל ואת השום
  • לקלף ולחתוך תפוחי אדמה, גזר, כרוב לחתיכות גדולות
  • בסיר עם שמן, לטגן על להבה בנונית את הבצל והשום עד להזהבה
  • להוסיף גזר המקולף ולהמשיך לטגן במשך 15 דקות
  • להוסיף תפוחי אדמה, כרוב, פלפל חריף ולערבב
  • להוסיף תבלינים ולהמשיך לבשל תוך כדי הוספת מים רותחים בהדרגה
  • להמשיך ולבשל על להבה נמוכה עד לריכוך הירקות ולצמצום המים

טיפ של אלופים

* תבלין האלצ’ה הינו תערובת של תבלינים רבים, שביניהם הל, שום, קצח, כורכום, פגם/רוטה/ טנדם. במרכיבים האלה יש חומרים נוגדי חיידקים, חומרים שתורמים לחיזוק המערכת החיסונית, ניקוי רעלים מהגוף, תורמים לחילוף חומרים מהיר וסגולות נוספות.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר