מרק חומוס עם בשר

מרק מרוקאי עם חומוס ובשר שהוא מנת ילדות עם זיכרונות טעימים מבית אמא.
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • ¼ ק”ג גרגירי חומוס
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 ק”ג בשר מספר 8
  • 1 שן שום
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • להשרות את גרגירי החומוס במים עם סודה לשתייה במשך יום שלם
  • למחרת, להרתיח את גרגירי החומוס עד שיוצא קצף, לשטוף במים קרים עד שהקליפות יורדות
  • בסיר אחר להרתיח מים, לשים את הבשר, מים עד גובה הבשר, ולבשל על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך
  • לשמור את המים של הבשר(!)
  • לקצוץ את השום והכוסברה
  • להוציא את הבשר מהמים, לחתוך לחתיכות יפות
  • להחזיר לסיר עם מי הבישול את הבשר ולהוסיף חומוס, שום, כוסברה, כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, מלח
  • להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל עד שהכל רך
  • להוציא את הבשר מהסיר, לרסק עם מוט בלנדר את תכולת הסיר ולהחזיר את הבשר
  • לבשל בישול קצר נוסף עד להתאחדות הטעמים

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי