דג טונה מזרחי עם תפוחי אדמה

“גדלתי במשפחה מסורתית, שמרו שבת, ואלו הם החוויות והזיכרונות הכי נעימים שלי” כולל המאכלים המסורתיים שאמא נהגה להכין לערב שישי ולחגים ובמיוחד דג טונה חריף העשיר בטעמיו ושורף בנעימות את החך.
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

רוטב

  • 8 תפוחי אדמה
  • 2 פלפלים אדומים חריפים
  • 12 שיני שום
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • ½ כוס שמן
  • מים

תבשיל

  • 12 נתחי טונה אדומה
  • 2 לימונים
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

רוטב

  • לקלף ולחתוך לרצועות יפות את תפוחי האדמה
  • לפרוס את שיני השום
  • בסיר לשים תפוחי אדמה, פלפלים חריפים שלמים סגורים, כורכום, פפריקה
  • למלא מעט מים, עד גובה תפוחי האדמה
  • להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, לשפוך את השמן על הירקות ולבשל במשך עשרים דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים קצת ונהיה רוטב אדום וסמיך
  • לסחוט מיץ מלימון אחד
  • לפרוס לימון לפרוסות דקות
  • לקצוץ את הכוסברה
  • בסיר אחר לבשל במים את נתחי הטונה, לסנן, לנקות, לזרות מעליהן מלח ומיץ לימון, להשרות למשך שלושים דקות ולשטוף
  • בסיר גדול להניח את פרוסות הלימון, עליהן לסדר יפה את נתחי הטונה ומעל לפזר את הכוסברה
  • לשפוך את הרוטב על נתחי הטונה
  • לבשל בישול קצר, במשך עשר דקות

טיפ של אלופים

* לבשל את נתחי הטונה בישול קצר ומהיר כדי לשמור על המרקם העסיסי שלה, בבישול ארוך נתחי הטונה מתייבשים ומאבדים את העסיסיות שלהם

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר