מאכל שסבתא שלי היתה מכינה לנו כשהייתי קטנה, פעם בשבוע, בשבת, כשהיינו כל המשפחה סועדים ביחד. המקרוני הזה גורם לי לתחושה טובה ומעלה בי געגועים לילדות שלי ועכשיו אני סוגרת מעגל, מכינה לילדים ולנכדים שלי, מתי שהם מבקשים וכולם מלקקים את האצבעות.
60 דקות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
1 חבילת מקרוני
½ ק”ג חזה עוף
2 כפות שמן
4 ביצים קשות
1 חופן זיתים שחורים ללא חרצנים
1 שקית תפוצ’יפס
רוטב
2 כפות שמן
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
12 שיני שום
1 כף סוכר
½ כפית מלח
1 כף פפריקה
אופן ההכנה
לבשל את המקרוני לפי ההוראות שעל השקית
לחתוך את חזה העוף לקוביות ולטגן בשמן
רוטב
לקצוץ את השום דק-דק
בסיר עם שמן לטגן מעט את השום, להקפיד שיישאר לבן, להוסיף רסק עגבניות, סוכר, פפריקה, מלח
לערבב היטב את הרוטב ולבשל על להבה נמוכה עד שמסמיך
הרכבת המנה
להוסיף לרוטב את המקרוני, לערבב היטב, לבשל במשך 15 דקות
להוסיף לסיר עם המקרוני את קוביות חזה העוף ולערבב בעדינות
להעביר את המקרוני וקוביות חזה העוף לכלי הגשה גדול
לחתוך את הביצים הקשות לרבעים ולערבב בעדינות בלי למעוך(!) עם המקרוני וחזה העוף