חלבה פרסית היא ממתק שטעמו “טעם גן עדן”. בתרבות הפרסית היא נחשבת כאמצעי לעידוד מצב הרוח, לריפוי מהיר ולחיזוק של חולים וזאת בזכות האמונה שהזעפרן גורם לשמחה ולתחושות ריחוף.
40 דקות
קינוח
מצרכים
12 כוסות מים רותחים
½2 כוסות סוכר
1 כף הל טחון
1 כף זרעי כוסברה טחונים
1 כף זרעי שומר טחונים
1 כף קינמון
½ כפית חוטי זעפרן טחונים
4 כוסות קמח לבן
½2 כוסות שמן
כמה טיפות מי ורדים
לקישוט
שפע שקדים לבנים, פיסטוקים ואגוזי קשיו
אופן ההכנה
למזוג את המים רותחים לקערה, להוסיף סוכר ואת כל התבלינים, לערבב ולהניח בצד
בסיר רחב וגבוה (ללא שמן), על להבה נמוכה, לקלות את הקמח תוך ערבוב מתמיד עד שהקמח מזהיב ומעלה ניחוח קלוי עדין
כשהקמח זהוב להוסיף אליו בבת אחת את השמן ולערבב היטב במהירות עד שמתקבל מעין בצק. להמשיך ולצקת בהדרגה תוך כדי ערבוב את המים המתובלים
כשהתערובת אחידה להסיר מהאש ולהוסיף טיפות מי ורדים
לצנן את התערובת ולסדר על צלחת הגשה
לקשט בשקדים ובאגוזים
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים