לחוח אוורירי, הביל וריחני

לחם הלחוח התימני הוא אוורירי, נימוח וטעמו ממכר במיוחד. הוא קל מאוד ומהיר להכנה, מומלץ מאוד להכין אותו בבית.
45 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • ½ קילו קמח
  • ½3 כוסות מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם מטרפה או בקערה עם מטרפה ידנית לערבב ביחד את כל החומרים לתערובת אחידה, חלקה ונוזלית
  • לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח לתפיחה של ארבעים דקות בערך, הבלילה צריכה להיות מלאה בבועות
  • להניח מחבת טפלון על הגז כשהאש כבויה
  • בעזרת מצקת לצקת מהבלילה לתוך המחבת הקרה
  • הכמות לכל עלה לחוח היא בערך של מצקת אחת גדולה או מצקת וחצי בגודל בינוני
  • לפזר את הבלילה על כל שטח המחבת בשכבה אחידה בעזרת נענוע קל
  • להדליק את האש על הלהבה הכי גבוהה ולהניח לבלילה להתבשל מבלי לגעת בה
  • לחכות עד שכל השכבה העליונה של הבלילה הופכת ליציבה ויבשה ולהוריד מיד מהאש
  • להעביר לצלחת ולכסות במגבת
  • לקרר את המחבת שוב לפני הלחוח הבא, או לקרר במים קרים ולנגב או להשתמש בשתי מחבתות
  • להמשיך באותן הפעולות עד שהבלילה נגמרת

 

  • מומלץ להגיש ליד מרק תימני חם או סתם לנשנש עם נוטלה

 

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי