הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
לחוח אוורירי, הביל וריחני
לחם הלחוח התימני הוא אוורירי, נימוח וטעמו ממכר במיוחד. הוא קל מאוד ומהיר להכנה, מומלץ מאוד להכין אותו בבית.
45 דקות
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
½ קילו קמח
½3 כוסות מים
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית גדושה מלח
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם מטרפה או בקערה עם מטרפה ידנית לערבב ביחד את כל החומרים לתערובת אחידה, חלקה ונוזלית
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח לתפיחה של ארבעים דקות בערך, הבלילה צריכה להיות מלאה בבועות
להניח מחבת טפלון על הגז כשהאש כבויה
בעזרת מצקת לצקת מהבלילה לתוך המחבת הקרה
הכמות לכל עלה לחוח היא בערך של מצקת אחת גדולה או מצקת וחצי בגודל בינוני
לפזר את הבלילה על כל שטח המחבת בשכבה אחידה בעזרת נענוע קל
להדליק את האש על הלהבה הכי גבוהה ולהניח לבלילה להתבשל מבלי לגעת בה
לחכות עד שכל השכבה העליונה של הבלילה הופכת ליציבה ויבשה ולהוריד מיד מהאש
להעביר לצלחת ולכסות במגבת
לקרר את המחבת שוב לפני הלחוח הבא, או לקרר במים קרים ולנגב או להשתמש בשתי מחבתות
להמשיך באותן הפעולות עד שהבלילה נגמרת
מומלץ להגיש ליד מרק תימני חם או סתם לנשנש עם נוטלה
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי