קוסקוס מרק הירקות והעוף המחמם של סבתא לורט

קוסקוס מסולת ומרק ירקות ועוף
120 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 שקית סולת
  • 4 כרעיים
  • 8 קישואים
  • 500 גרם דלעת
  • 1 גבעול סלרי (עם העלים)
  • 500 גרם חומוס
  • 2 תפוחי אדמה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מים
  • 1 בצל
  • 2 גזרים
  • 1 כפית כורכום שטוחה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ½ כרוב

אופן ההכנה

  • את הסולת מערבבים עם מעט שמן, מלח ופלפל (לפי הטעם) ומאדים בסיר עם מעט מים (בהדרגה) במשך כשעה
  • מנפים ומסננים היטב
  • חותכים את הירקות (למעט הבצל) לחתיכות גסות
  • שמים את הבצל שלם, חצי מהסלרי, הגזרים, החומוס (את גרגרי החומוס משרים לילה לפני כן), תפוחי האדמה והכרוב יחד בסיר עם הכרעיים
  • אל הסיר מוסיפים מים, שיכסו את הירקות והעוף
  • מוסיפים את התבלינים (פחות או יותר, לפי הטעם)
  • כשהסיר מבעבע מוסיפים עוד מים ואת הקישואים, הדלעת ואת חציו השני של הסלרי
  • מבשלים עד שהכל נעשה רך

טיפ של אלופים

“להשאיר את הבצל שלם וכך מי שלא אוהב בצל לא אוכל ממנו”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר