ההורים של גולן היו חלוצים שהגיעו ארצה בעליה השניה ב1931. אימא שלו עלתה מפולין ואבא מרוסיה, האימא קנתה אדמה ובנתה בית בכפר גנים בפתח תקווה. לאחר הלידה אימו חלתה וגולן גדל במשפחה אומנת עד גיל 8 ולאחר מכן בפנימיה. הוא עבד 45 שנים בתור מדריך ורכז בפנימיות גם של חינוך רגיל וגם מיוחד ואחכ התחתן והשתקע באלפי מנשה, “היינו הראשונים שהתיישבו שם” שם היו לו ולאשתו גן ילדים פרטי ובית אבות. אח”כ הם נפרדו והוא עבר להוד השרון ועכשיו מתגורר בראש העין. יש לו שני בנים, הגדול קיבל דיפלומה במנהל עסקים בהצטיינות והקטן מנהל מעבדה לבניית חלקים בגוף האדם. הוא סבא לחמישה נכדים “אנחנו בקשר מאוד טוב, אנחנו נפגשים לארוחות ואנחנו מאוד קשורים”. עכשיו גולן פנסיונר וגנן בשני הוסטלים, הוא הקים שם את הגינות והיום מתחזק אותן. הוא מאוד עסוק, אך מגדל שני כלבים.
הבחירה לבשל קציצות קשורה לזכרון ילדות חזק שיש לגולן, המפגש הראשון שלו עם אימו הביולוגית “כשנולדתי אימא חלתה וגדלתי במשפחה אומנת. כשחזרתי אליה, בגיל 8, נכנסתי בדלת ועל השולחן עמד הסיר של קציצות הבשר עם ריח חזק של שום והטעם של זה עדיין אצל בפה, אני הרגשתי אצלה בית. מאותה פגישה זה מעלה בי רגש חם של האימא האמיתית אבל זה הגורל. אני מכין את זה לעיתים רחוקות”. אח”כ בהחלטה של הרווחה הוא גדל מגיל 9 במוסד אהבה ואח”כ שירת בשירות צבאי מלא
למעשה, השם שגולן איתו נולד איתו הוא ניסן חסיד, אך הוא שינה אותו לגולן לאחר ששירת כחייל ברמת הגולן ופנחסי על שם המשפחה האומנת שגידלה אותו עד גיל 8.