ג’ניה נולדה בצ’רנוביץ, אוקראינה ב1944 ועלתה ארצה לבאר שבע ב1978 עם בעלה ז”ל (נפטר ב1995) לאחר עליית הוריה ואחותה ב1973. ג’ניה בת לניצולי שואה, נולדה במחנה השמדה, שרדה בנס והוצלה ביחד עם אמה לאחר שנה.
לג’ניה שני ילדים, בן ובת, שמונה נכדים, אחד מהם, נדב ז”ל, נפל במילוי תפקידו בשירות הצבאי לפני שלוש שנים, לג’ינה יש גם ארבעה נינים וכולם מתגוררים בבאר שבע. ג’ינה מתארת את עצמה כסבתא מאושרת.
עבדה כמנהלת חשבונות בבית החולים הפסיכיאטרי בבאר שבע עד שיצאה לפנסיה והיום מתנדבת בעמותות ומיזמים שונים, אוהבת אפייה, הצגות וסרטים, ריקוד וציור.
לבשל ג’ניה למדה מחמתה כיוון שאמה לא בישלה, בשנות הנישואים הראשונות התגוררה יחד עם בעלה אצל חמתה וזוכרת שבשבתות נהגו להכין אוכל יחד, מאפים, תבשילים וקינוחים. “חמתי ממש לימדה אותי לבשל הכל. תפקיד האוכל בחיי הוא לדאוג למשפחתי. האוכל מלווה את מסע החיים שלי ומציף זיכרונות מתקופות בחיי”.