גדעון אברהם

שנת לידה:

1967

עיר לידה:

רמת גן, ישראל

הכירו אותי:

ההורים של גדעון עלו ארצה מטרנסילבניה על אוניית מעפילים כשהיו בני 14, הם נתפסו וישבו שנה בקפריסין והגיעו ארצה ב’48. אבא שלו היה מורה ואימא שלו גננת. הוא גדל באשדוד, וגר במעלה אדומים משנת 1994, הוא מנהל אירגונים חברתיים ועוסק בצילום והפקות במקביל. הוא אוהב לבשל והאחראי על הבישול בבית, אבא ל5 ילדים, וסבא ל2, שניים מילדיו נשואים וגרים במעלה אדומים והשאר עדיין גרים בבית. מנת הילדות שגדעון בחר לבשל היא הממליגה “הפולנטה של הרומנים”, המאכל הזה הוא מאכל כפרי כיוון שנחשב למאכל פשוט ואצלו בבית היו מכינים ממליגה או מאלאי, שניהם מקמח תירס. המאלאי היא הגירסה המתוקה יותר ובתנור ואילו הממליגה מבושל. הוא זוכר שכאשר היו ערבי עדות אז ההורים שלו היו מביאים את המאכל הזה, ובבית אימא שלו היתה מכינה את זה מידי פעם כמנה ראשונה לארוחה ואילו את המאלאי יותר קינוח. הוא למד לבשל את זה מאימא שלו שהיום היא בת 90. לפני הפעילות הוא הגיע להתאמן על המנה אצל אימא שלו ואחרי שהכין שלח לה והיא אישרה שהוא מכין מאוד דומה לאיך שהיא מבשלת אותה.

המתנדב/ת:

סופיה קלוש

מחזור:

מחזור 18

חוויות מההתנדבות

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר