צילי ענבי

שנת לידה:

1937

עיר לידה:

בוטושן, רומניה

הכירו אותי:

צילי נולדה וגדלה ברומניה, עברה שם את השואה כילדה בת 3 ועלתה ארצה עם הוריה ואחיה כשהיתה בת 25. הם הגיעו לחיפה והיא למדה בטכניון ובתום הלימודים עבדה במשרד הבריאות ואח”כ במשרד איכות הסביבה ומשם יצאה לגמלאות, “אז להישאר הרבה שנים במקום עבודה זה היה אות כבוד”. צילי עברה לגור בתל אביב לאחר הנישואין בשנת 66′ ומאז היא גרה בעיר. יש לה בן אחד שגר בארה”ב ומבקר הרבה, בנוסף הם מדברים כל יום בטלפון. הילדים שלו חיים בארץ ולומדים במרכז הבין תחומי. הנכדים באים לבקר את צילי בכל שבת והקשר טוב מאוד. צילי לא אכלנית גדולה, אחרי השואה אימא שלה כן היתה מבשלת אבל צילי היתה בבית הספר ואח”כ בטכניון אז לא למדה ממנה לבשל אבל אחרי החתונה בעלה שאהב לבשל היה אחראי על התחום הזה בבית. צילי היתה אשת קריירה במשרה מלאה והוא היה עובד חצי יום עם הפסקה וגם אהב לבשל וכך קיבל את התפקיד. המתכון אותו היא בחרה הוא חמינדוס – זה בעצם מתכון מהמטבח של בעלה הבולגרי, כי החמינדוס זה מאכל שהיא אוהבת לאכול וגם להכין כי הוא קל להכנה ולכן היא בחרה אותו. המאכל הזה מעלה בה תחושה של אושר על כך שעכשיו היא בחוף מבטחים ולא באותו מקום בו היתה בילדות.

המתנדב/ת:

WORLDQUANT עובדי

מחזור:

מחזור 16

חוויות מההתנדבות

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר