אוּבּוֹרְקָה שָׁלָטָה Uborkasaláta (בהונגרית) הוא סלט מלפפונים בתחמיץ, הונגרי אותנטי שמוגש עם תבשיל הבצקניות. “בהונגריה לא היו ירקות טריים רוב השנה, אז היינו אוכלים משהו חמוץ ליד הנוֹקֶדְלִי, בארץ שלנו יש שפע ירקות טריים והטעם החמוץ-מתוק כיף לי. בהונגרית השם נשמע כמו שיר.
30 דקות
סלטים
Previous
Next
מצרכים
7 מלפפונים לא מקולפים חתוכים לעיגולים דקים
1 בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כוס מים
½ כוס חומץ רגיל
1 כפית פלפל אדום
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
להניח את המלפפונים הפרוסים במסננת, להוסיף את הבצל הפרוס, לבזוק מעליהם מלח
להקפיץ קלות בתוך המסננת
להשאיר בצד 10-15 דקות ואז לסחוט בעדינות
בקערה לערבב את המים, פפריקה, סוכר, חומץ, פלפל שחור
להוסיף את המלפפונים והבצל לקערה עם הנוזלים ולערבב
לבדוק את הטעם
ואם צריך, להוסיף עוד מלח, עוד חומץ או עוד מים
הסלט לא אמור להיות נוזלי, הרוטב רק שיכסה אותו ושייתן טעם
טיפ של אלופים
“לטעום ולטעום ולתקן את הטעם”
אוּבּוֹרְקָה שָׁלָטָה Uborkasaláta (בהונגרית) הוא סלט מלפפונים בתחמיץ,
סלט הונגרי אותנטי שמוגש עם תבשיל הבצקניות, הנוֹקֶדְלִי