אופן הכנת המרק:
- מעבירים את העדשים והלוביה לסיר עמוק, מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה כחצי שעה, לאחר מכן מנמיכים את הלהבה לאש קטנה מוסיפים את האורז, הגזר והקישוא.
- מתבלים במלח, פלפל וכמון.
- ממשיכים לבשל עוד חצי שעה עד שהמרק מתנפח ומסמיך.
אופן הכנת הרוטב :
- בסיר ממיסים את החמאה והשום, מוסיפים את היוגורט ובוחשים היטב לאחר רתיחה עדינה מוסיפים את כל עשבי התיבול, מלח ומיץ לימון.
- לאחר קירור ניתן לשמור בכלי סגור במקרר ולהשתמש למרק או אפילו כממרח על לחם.
אופן ההגשה :
בקערית קטנה מוזגים מצקת המרק החם ולתוכו כף מרוטב היוגורט, מעטרים בכוסברה קצוצה.