אינגי'רה – לחם אתיופי

לחם אוורירי מבצק דק שנהוג לאכול על בסיס יום-יומי. אישתו של מאיר נוהגת להכין לו אינגי’רה באופן קבוע בבית וזהו המתכון שלה.
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 100 גרם שמרים

  • 1 קילו קמח לבן
  • 1000 מ מים
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • להניח בקערה את הקמח ולהוסיף מים קרים בהדרגה, תוך כדי בחישה

  • ללוש את הבצק עד שתתקבל עיסה אחידה שאינה רכה או קשה מדי

  • לכסות במגבת לחה למשך לילה שלם

  • לאחר שהבצק תפח והחמיץ, לדלל אותו עם קצת מים קרים וללוש שנית

  • הוסיפו כרבע ליטר מים רותחים ובחשו עד שתתקבל בלילה דלילה בעלת מרקם כמו של פנקייק

  • אם המים הרותחים לא הספיקו לתהליך, יש להוסיף בהדרגה עוד מים קרים, ולהמשיך לבחוש עד שלא נותרים יותר גושים

  • לכסות שוב ולהניח בצד למשך כ-6 שעות, עד שהבצק מתחיל לבעבע ומוציא קצף לבן.

  • לטבול נייר סופג בשמן ולשמן בעזרתו מחבת טפלון איכותית המונחת על אש גבוהה.

  • לצקת בעזרת מצקת את הבלילה למחבת

  • כשהבצק מתחיל לבעבע, לכסות את המחבת למשך כדקה

  • כשהבצק בושל, להניח את האנגרה בצד על נייר סופג, ולחזור על התהליך.

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר