אמפוור - קוסקוס לחם

ה אמפוואר, לעומת טעמו הנהדר, נחשב כמאכל לעניים. האימהות שלנו היו מכינות ביום ראשון מהחלות היבשות שנשארו משבת. הן היו מפוררות ומאדות את החלות והופכות אותן למעין קוסקוס-לחם בגווני כתום זוהר לצד רסק עגבניות חריף.
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 חלה ישנה משבת
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

רוטב

  • 4 עגבניות קלופות
  • 3 פלפל ירוק חריף
  • 3-4 שיני שום
  • 1 כף שמן רגיל
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • לפרוס את החלה ולטבול כל פרוסה משני הצדדים במים למשך שנייה אחת, לא להרטיב יותר מדי
  • להעביר את פרוסות החלה למסננת של קוסקוס ולפורר עם כפות הידיים בתנועות מעגליות עד קבלת פירורים
  • מרתיחים מים בסיר אידוי של קוסקוס
  • להניח את הפירורים בחלק העליון של סיר האידוי של הקוסקוס, לכסות ולאדות אותם במשך ארבעים וחמש דקות, מדי פעם להרטיב אותם
  • אחרי האידוי, כשהפירורים מפוררים ומאודים טוב-טוב, להעביר אותם לקערה ולערבב עם שמן זית ומלח

רוטב

  • לחתוך את העגבניות ואת הפלפל החריף לקוביות קטנות
  • לקצוץ דק את השום
  • לערבב עגבניות, פלפל חריף, שום, שמן, מלח לרוטב סמיך

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי