ה אמפוואר, לעומת טעמו הנהדר, נחשב כמאכל לעניים. האימהות שלנו היו מכינות ביום ראשון מהחלות היבשות שנשארו משבת. הן היו מפוררות ומאדות את החלות והופכות אותן למעין קוסקוס-לחם בגווני כתום זוהר לצד רסק עגבניות חריף.
60 דקות
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
1 חלה ישנה משבת
3-4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
רוטב
4 עגבניות קלופות
3 פלפל ירוק חריף
3-4 שיני שום
1 כף שמן רגיל
1 כפית מלח
אופן ההכנה
לפרוס את החלה ולטבול כל פרוסה משני הצדדים במים למשך שנייה אחת, לא להרטיב יותר מדי
להעביר את פרוסות החלה למסננת של קוסקוס ולפורר עם כפות הידיים בתנועות מעגליות עד קבלת פירורים
מרתיחים מים בסיר אידוי של קוסקוס
להניח את הפירורים בחלק העליון של סיר האידוי של הקוסקוס, לכסות ולאדות אותם במשך ארבעים וחמש דקות, מדי פעם להרטיב אותם
אחרי האידוי, כשהפירורים מפוררים ומאודים טוב-טוב, להעביר אותם לקערה ולערבב עם שמן זית ומלח