בורגול עם אטריות חלב קוקוס ותבלינים ,עוף בתנור ויוגורט מבושל
ארוחה שלמה בריחות וטעמים משגעים – שאפשר לאכול יחד וכל מנה לחוד!
90 דקות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
לעוף בתנור:
עוף שלם
1 בצל לבן
2 שיני שום
צרור עלי דפנה
1 כפית בהרט
1 כפית גרגרי בהאר
4 תרמילי הל
לתבשיל בורגול ואטריות בחלב קוקוס ותבלינים:
1 קילו בורגול
חצי שקית אטריות של אסם
1 כפית בהרט
חצי כפית קארי
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח כפית 1
ליוגורט המבושל:
1 כף מרק עוף
1 יוגורט ליטר
1 כף זעפרן
1 כפית בהרט
אופן ההכנה
עוף בתנור:
בסיר רגיל מבשלים את העוף עם העור עם חצי בצל כתוש ו 2 שיני שום כתוש
מוסיפים עלי דפנה, בהארט, גרגירי הבאר וההל ומביאים לרתיחה
מבשלים לעוד 30 דקות על אש נמוכה
כשהעוף מוכן, מוציאים מהמים ומניחים על נייר אפייה לתנור בחום 250 מעלות עד להשחמה
העוף צריך לצאת קריספי מבחוץ ורך מבפנים
לתבשיל בורגול ואטריות בחלב קוקוס ותבלינים:
בסיר מטגנים את האטריות עד לקבלת צבע זהוב
מוסיפים את הבורגול ומערבבים טוב
וכל המים נספגיםמוסיפים בהרט , קארי אגוז מוסקט, מערבבים , ובסוף מוסיפים את המים של העוף שבישלנו בהתחלה עד לכיסוי הבורגול – ומבשלים עד שהבורגול מתרכך וכל המים נספגים בתבשיל
ליוגורט המבושל:
בסיר נפרד שמים את היוגורט עם כוס מים כף מרק עוף בהרט זעפרן, בוחשים עד שמתחיל לרתוח , משאירים 10 דקות על אש נמוכה
טיפ של אלופים
בצלחת עמוקה מוזגים את תבשיל הבורגול ומעליו יוצקים מעט מרוטב היוגורט ומניחים חתיכת עוף – ובתאבון!!
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים