לא להתבלבל, לא מדובר בחריימה, כאן הדג אינו טובע ברוטב אדום, אך התוצאה עסיסית ביותר!
45 דק
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
1 ק”ג דג ים לבן מכל סוג, במידה והדג קפוא מפשירים לילה לפני במקרר ורוחצים אותו היטב לפני השימוש
4 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות די רחבות
6 שיני שום חתוכות לחצאים גסים
שמן פפריקה בהכנה ביתית – משרים פפריקה מתוקה בשמן בקופסא במקרר במהלך לילה
1 צרור כוסברה טרייה קצוצה גס
פלפל לבן טחון
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום
שמן קנולה 2 כפות
אופן ההכנה
בסיר עם שמן קנולה מבשלים את רצועות הפלפלים על להבה גבוהה, מערבבים היטב ולאחר שהפלפלים קלויים מוסיפים 2 כפות שמן פפריקה.
מניחים על גבי הפלפלים שבסיר את הדגים, עם העור פונה כלפי מטה, ועל צד הבשר הפונה כלפי מעלה מתבלים בפלפל לבן, מלח ומעט כורכום.
מוסיפים כ ¾ כוס מים עד לכיסוי הפלפלים אבל לא הדגים, מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים עם סיר מכוסה כ 10 דק’, מוסיפים את השום, מכסים שוב ומבשלים כרבע שעה נוספת.
מתבלים את הדגים שבסיר במעט שמן פפריקה, מפזרים את הכוסברה החתוכה, מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לדגים להתבשל עוד כ 10 דקות באדים של עצמם
מגישים בצלחת את הפלפלים בתחתית, הדגים מעל ומעט להרטיב עם הרוטב שבסיר