המלכה של המטבח המרוקאי, חובה בכל שולחן בין סלטי הפתיחה, זמן ההכנה ארוך אך מטבוחה מוצלחת דורשת סבלנות- זה משתלם!
3 שעות
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
10 עגבניות בשלות ואדומות, ללא קליפתן, חתוכות גס
2 פלפלים ירוקים חריפים ללא העוקץ חתוכים גס
7 שיני שום קלופות קצוצות גס
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כורכום
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר רחב על אש בינונית, עם מעט שמן קנולה, מניחים את העגבניות בסיר
מוסיפים את פלפלים החריפים וכפית כורכום, ומערבבים כל כמה דקות, אין צורך להוסיף נוזלים, מספיקים הנוזלים שמביאים איתן העגבניות
כעבור 10 דקות בערך שהעיסה החלה לבעבע מנמיכים את הלהבה לעוצמה נמוכה ביותר ומכסים את הסיר כיסוי חלקי
כעבור רבע שעה נוספת, תוך כדי הבישול, מועכים את תכולת הסיר עם מועך תפוחי אדמה ידני, ומוסיפים כפית מלח. במידה והסיר התמלא בכמות עודפת של נוזלים ניתן לשפוך מעט מהם בכדי להאיץ את תהליך הבישול, אך מומלץ להיעזר בסבלנות.
חוזרים על פעולת המועך בכל 10 דקות, ולאחר 3 פעולות (כחצי שעה) מוסיפים את השום
כעבור חצי שעה נוספת ( כשעתיים בתהליך הבישול), מסירים את המכסה לחלוטין ומאפשרים אידוי של הנוזלים, ממשיכים לערבב כל כמה דקות בכדי שהמטבוחה לא תישרף.
לאחר 20 דק’ נוספות ומרבית הנוזלים התאדו, מוסיפים את הפפריקה ומבשלים כחצי שעה נוספת
שהמטבוחה מקבלת מרקם סמיך של ריבה היא מוכנה לרדת מהאש, לתקן מלח במידת הצורך
טיפ של אלופים
למומלץ לוודא שיש חלה טרייה בבית כי בלי זה זה לא אותו דבר
או להכין פיתות על המחבת בזמן שזה מתבשל