בצק רך ונימוך, עם שמרים וביצים שלאה נהנת לאכול לארוחת הבוקר בכל שבת. מאז ילדותה לאה נוהגת לאכול קובנה בשבת בבוקר. היא זוכרת את עצמה מנפה קמח למנה כבר מגיל 6.
60 דקות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
1 קילו קמח לבן
1 כף שמרים
3 כפיות סוכר
1 כף קצח
כוס וחצי מים
1 חבילת חמאה
אופן ההכנה
לערבב ביחד את כל הרכיבים
לתת לבצק לתפוח, כי הוא מכפיל את עצמו לאחר שעתיים (תלוי במזג האוויר)
לחלק את הבצק לפי גודל הסיר בו משתמשים לעיגולים
לפתוח את העיגולים של הבצק ולמרוח עליהם חמאה
לגלגל כמו רולדה או שבלול, לפי הטעם, ולהניח בסיר כאשר מניחים עיגול אחד באמצע
לאפות כשעה בתנור על 200 מעלות
טיפ של אלופים
קצח מוסיף המון לתיבול הקובנה
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים