זלביה

סופגניות תימניות עסיסיות שכיף לאכול בשבת עם חילבה וסחוג
שעה
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 קילו קמח 
  • 2 כפות גדושות שמרים
  • 1 כפית מלח 
  • 1 ביצה 
  • 2 כפות גדושות סוכר 
  • כוס וחצי מים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • לערבב את כל הרכיבים
  • ללוש עד שהבצק בין סמיך לבין דליל כי לא צריך לפתוח את הבצק
  • לתת לזה לתפוח עד כמעט להכפלה 
  • שוב ללוש את הבצק
  • לחמם מחבת מעט עמוקה 
  • לקחת ביד או במצקת מעט בצק ולהכניס לתוך השמן הרותח
  • כשמסביב הבצק מקבל צבע זהוב להפוך אותו לצד השני 
  • לשים בנייר סופג 

 

טיפ של אלופים

  •  מי שאוהב את זה עם סחוג מוסיף חריף או מתוק
  • הכי טעים ואיך שאוכלים את זה בדרכ זה עם חילבה וסחוג
  • אם משתמשים במחבת גדולה אפשר להכין 8 זלביות במקביל

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר