מנינה - פשטידה תוניסאית

מנינה היא פשטידה חגיגית בנוסח תוניסיה, את הפשטידה נהוג להכין בחגים, בשבתות ובסעודות. למנינה ניחוח וטעם של זיכרון ילדות נשכחת, מאכל שגורם לתחושה טובה עם זיכרונות מאמא.
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • ½ ק”ג חזה עוף
  • 10 ביצים
  • 5 ביצים קשות
  • 2 כפות אבקת מרק
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1מיץ מ 1 לימון
  • ½ כפית פלפל לבן
  • ¼ כפית כורכום
  • 4 כפות שמן
  • 1 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה

  • בסיר עם מים רותחים להוסיף 1 כף אבקת מרק עוף ואת חזה העוף ולבשל במשך עשרים דקות
  • בקערה לערבב היטב ביצים, 1 כף אבקת מרק עוף, כורכום, אבקת אפייה, מיץ לימון, פלפל לבן ושמן עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים
  • להוציא מהמים את חזה העוף, לשמור חצי ליטר מהמים!
  • לקצוץ את חזה העוף לקוביות קטנות, להוסיף לתערובת הביצים ולערבב היטב
  • לחתוך את הביצים הקשות לקוביות, להוסיף לתערובת הביצים עם חזה העוף ולערבב בקלילות ומעט
  • למרוח בשמן את תבנית אפייה, לשים את תערובת הביצים וחזה העוף,
  • לחמם תנור ל 170 מעלות ולאפות עד הזהבה/השחמה
  • כשהפשטידה בצבע יפה להוציא מהתנור ולשפוך עליה את מי הבישול שנשמרו
  • כשהנוזלים נספגים, להחזיר את הפשטידה לתנור לחימום ולהשחמה נוספים

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר