מרק שעועית עם בשר טחון

ממנת השעועית המסורתית שכולנו גדלנו עליה, למרק בשרי עם טעם של פעם
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 300 גרם בשר בקר טחון 
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כפית סוכר
  • 100 גרם (1 קופסה) רסק עגבניות
  • 1/4 1 ליטרים מרק עוף צח (אפשר מאבקה) או מים 
  • 1 ליטר מיץ עגבניות מוכן 
  • 1 שקית גדולה (800 גרם) שעועית לבנה מבושלת מוקפאת
  • 1 כפית מלח
  •  חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • מחממים בסיר גדול את שמן הזית, ומטגנים את הבצל על להבה בינונית־גבוהה 7־5 דקות, עד שהבצל שקוף
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד תוך ערבוב כ־5 דקות, תוך שמפוררים מדי פעם בכף את הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו
  • מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הפפריקה והסוכר ואת רסק העגבניות ומערבבים
  • מוסיפים את השעועית, יוצקים את המרק או המים ואת מיץ העגבניות, מערבבים, בודקים שהנוזלים מגיעים עד לגובה כ־5 ס”מ מעל המרכיבים, ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד קצת מים או מרק
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 25 דקות על להבה בינונית
  • במהלך הבישול בודקים, ואם המרק סמיך מדי מוסיפים לו עוד מים או מרק עוף
  • טועמים ומתקנים תיבול, מגישים חם

טיפ של אלופים

אפשר להוסיף למרק אורז לבן:)

 

 

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר