קִיצְ'רִי - הפינוק של ימי חמישי

קִיצְ’רִי הוא תבשיל אורז עם עדשים כתומות. זהו מאכל ילדות של כרמלה שאמא וסבתא שלה נהגו להכין בעיקר בימי חמישי שהיו ימי הניקיונות והכביסה ולכן הכינו מאכל קל להכנה ובכך גם התפנו למשימותיהן וגם פינקו והשביעו את נפשות ילדיהן.
30 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 3 כוסות אורז
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 עגבניה מרוסקת
  • 1 כפית גדושה מלח
  • ½ כפית פפריקה
  • ¼ כפית כמון
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון
  • 5 כוסות מים
  • 1 גביע שמנת חמוצה (המלצה להגשה)

אופן ההכנה

  • להשרות את האורז והעדשים במים למשך 30 דקות ולשטוף היטב
  • בסיר לחמם מעט 50 גרם חמאה עם שמן
  • לטגן מעט את השום, להקפיד שלא ישחים
  • להוסיף רסק עגבניות, עגבניה מרוסקת, תבלינים, מים
  • לערבב ולהביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה
  • להוסיף לסיר את האורז והעדשים לאחר ההשרייה והשטיפה
  • להמשיך לבשל על להבה נמוכה 15-20 דקות
  • לטעום ולוודא שהאורז רך ומתובל היטב

טיפ של אלופים

המלצת הגשה: לאכול כשהתבשיל רותח ביחד עם גביע שמנת חמוצה קרה

אצל העיראקים אין הרבה תבלינים. לרוב משתמשים במלח ובפלפל, הכי פשוט, ולפעמים מוסיפים כמון ותבלין מיוחד לקובות

כדי שהאורז יהיה אדום מוסיפים הרבה פפריקה אדומה, רסק עגבניות עושה אותו ורדרד

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר