בצק:
- להשרות את הגרישה ב 3 כוסות מים למשך 60 דקות
- כשכל המים נספגו להוסיף את הסולת ואת התבלינים
- לערבב היטב עם ידיים לחות עד להתהוות בצק
הערות
*אם הבצק מעט יבש = להוסיף מים
*אם הבצק לח או רטוב = להוסיף סולת
*חשוב שהבצק יהיה יציב ולא יתפורר כדי ש “יחזיק” את הבשר
מילוי בשר:
- לטגן את הבשר במחבת תוך כדי פירוק הגושים
- אחרי 5 דקות לערבב את התבלינים ולהמשיך לטגן 3 דקות נוספות
- לטגן את הבצל במעט שמן במחבת נפרדת
- לחבר את הבצל לתערובת הבשר ולטגן 2 דקות
- להוסיף את הפטרוזיליה, לערבב ולהניח לקירור
כדורי הקובה:
- לחלק את הבצק לחתיכות גדולות
- מכל חתיכת בצק ליצור עיגולים בגודל כדור פינג-פונג
- לפרוס כדור על כף היד בצורת עלה עגול
- להניח על הבצק כפית מתערובת הבשר
- לעגל את עלה הבצק לכדור כך שכל הבשר יהיה עטוף
- לגלגל עם שתי הידיים לכדי כדור יפה וחלק
הערות
*ניתן להקפיא את כדורי הקובה לבישול עתידי בסוגים שונים של מרק
*את כדורי הקובה ניתן להוסיף למרק טריים או בעודם קפואים
מרק דלעת:
- לבשל במים את הסלרי במשך 10 דקות ולהניח בצד
- לטגן בסיר את הבצל, להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולטגן 3 דקות
- להוסיף את המים ואת קוביות הדלעת ולערבב היטב
- להוסיף את כדורי הקובה כשהמים רותחים ולאחר כמה דקות לערבב בעדינות
הערה
* זמן הכנת המאכל מורכב וארוך. מומלץ להכין בשלבים, להתחיל עם כדורי הקובה ולהקפיא