קובה סלק ואורז צהוב

זיכרון ילדות שבו בימי שישי אצל ההורים היו ניחוחות של בישולים ברחבי הבית. באותה תקופה אמא הייתה מכינה את הקובה על פתיליות והייתה מכינה כל מיני סוגי קובות כמו קובה אדומה (סלק) ו קובה לבנה(קישואים).
150 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

 בערך 15 קובות

רוטב

  • 3 סלק גדולים ( או 4/5 קטנים)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • חצי בצל
  • מיץ מחצי לימון(לפי הטעם)
  • כף סוכר (לפי הטעם , ומי שרוצה אפשר סוכרזית)
  • מים (מכסים את התבשיל)

בצק

  •  2 או 2.5 כוסות סולת
  • 2 או 2.5 כוסות מים לסולת
  • חצי כף שטוחה מלח

מילוי

  • 300 גרם בשר בקר טחון עם שומן כבש
  • 2 בצל בינונים (בצל 1 גדול)
  • 3 או 4 גבעולי כרפס (מי שרוצה אפשר סלרי)
  • 1/2 כף מלח גס
  • 1/2 כף שמן
  • כחצי כפית שטוחה פלפל שחור

אורז

  • 0.5 קילו אורז בסמטי
  • 4 גזרים
  • 250 גרם חמוציות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף פלפל

אופן ההכנה

קובה

  • מטגנים בתוך סיר בינוני בצל שקצצנו לקוביות
  • מוסיפים עם 2 כפות שמן ורבע כפית מלח ונותנים לו להזהיב
    במקביל חותכים סלק לחתיכות דקות קטנות וכשהבצל מזהיב מוסיפים לסיר את הסלק , מיץ מחצי לימון(לפי הטעם) וכף סוכר (לפי הטעם , ומי שרוצה אפשר סוכרזית) ומים רותחים שמכסים את התבשיל
  • נותנים לו להתבשל כשעה וחצי עד שבשל טוב (לבדוק תוך כדי אם התבשל ,להוסיף מים אם צריך ולתקן טעמים)
  • לשים בקערה אחת סולת ומים ולעסות ולערבב את הבצק עד שהוא לא דביק, רך, לא יבש ונוח לעבודה
    לשים בקערה שנייה את הבשר ,מוסיפים לו סלרי ובצל חתוכים דק   ומוספים מלח ופלפל שחור
  • מערבבים את התערובת וכשהיא מוכנה לוקחים חתיכה של בצק ומניחים על יד אחת ועם היד השנייה משטחים את הבצק לעיגול ובאמצע מניחים את הבשר ולאט לאט מעלים את הבצק שיכסה את הבשר עד לסגירה מלאה (אם יש חורים ניתן להוסיף בצק ולתקן )
  • כשהסלק מבושל ורותח לזרוק את הקובה לתור הסיר, לא בבת אחת , אלא כל 5 קובות כל פעם עד שזה נתפס
  • לאחר מכן מוסיפים עוד קובות ובסוף מכסים את הקובה במים
  • כשמתחיל לבעבע וכשזה צף , סימן שזה בשל – בערך 20 דק מהרגע ששמנו הכול . (תוך כדי לתקן טעמים )

אורז

  • מטגנים בצל חתוך לקוביות, מוסיפים 3 כפות שמן ונותנים לו להזהיב
  • מוסיפים את 4 הגזרים שגירדנו בפומפייה גסה ומוסיפים את הכורכום
  • מוסיפים 2 כוסות מים ונותנים לגזר להתבשל כרבע שעה
  • לאחר מכן מוסיפים את החמוציות, לאחר 10 דק’ שופכים על זה את האורז (שהשרנו לחצי שעה במים קרים)
    מכסים את האורז במים ( כ 4 ס”מ מעל האורז) מוסיפים עוד 2 כפות שמן ומעט סוכר ונותנים לסיר לרתוח עד שהמים מתאדים
  • מנמיכים את הגז ומערבים מידי פעם
  • לקראת הסוף עם כף שמן עושים מעין גומות באורז ונותנים לו עוד קצת להתבשל. סה”כ זמן בישול בערך של האורז כ 50 דק

טיפ של אלופים

  • יודעים שהקובה מוכנה כאשר הכדורים צפים
  • תוך כדי הבישול לערבב את האורז בעדינות וגם להוסיף שמן כי אורז טוב אוהב שמן

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר