אז מה זה קוסקוס חלבי ומה ההבדל מקוסקוס רגיל? שם המאכל הוא הדומה היחידי ביניהם. קוסקוס חלבי הוא מנת קינוח לעומת הקוסקוס הרגיל שהוא ארוחה של ממש. בקוסקוס חלבי מוסיפים קמח שמעבה את גרגירי הסולת ויוצר מרקם שונה ומרכיבים נוספים שהופכים את טעמו.
70 דקות
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
½ ק”ג סולת
1-2 כוסות חלב בערך, לפי הצורך
½ כוס קמח לבן בערך, לפי הצורך
1-2 כוסות מים, בערך, לפי הצורך
6 כפות שמן בערך, לפי הצורך
1 כפית מלח
50-100 גרם חמאה
להגשה
יוגורט או ריוויון או אשל
סיר להכנת קוסקוס
אופן ההכנה
בקערה: לשים חצי מכמות הסולת ולערבב עם חופן מים
לפורר את הסולת לגושים, להוסיף מים בהתאם
להוסיף את שארית הסולת ולערבב עם חופן מים נוסף, לפורר עד ליצירת גושים עבים ו להוסיף מים בהתאם
מעל סיר עם מים רותחים לאדות את גושי הסולת במשך עשרים דקות
להעביר את גושי הקוסקוס למסננת, לשטוף מתחת לברז מים במשך שתי דקות ולסנן
לשים את הקוסקוס בקערה רחבה ושוב לפורר לגושים גדולים
לערבב את הקוסקוס עם שתי כפות שמן
להוסיף כמה כפות כפות קמח ולערבב
להרתיח כוס מים וכוס חלב להוסיף כוס קוסקוס וכפית מלח עד שהקוסקוס סופג את כל הנוזלים ולהמשיך כך עם כל כמות הקוסקוס
לערבב את הקוסקוס עם גוש חמאה עד שנמסה בין הגרגירים
להגיש את הקוסקוס חם עם חמאה רכה ומעליו כמה כפות יוגורט או ריוויון או אשל
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים