קסיר

מנה שמוגשת לצד מנה עיקרית, סוג של סלט בורגול עם ירקות בסגנון טורקי אסלי
30 דקות
סלטים

מצרכים

 

  • 1 כוס בורגול דק
  • חצי כוס מים חמים 
  • בצל רגיל קצוץ
  • 3 גבעולים של בצל ירוק חתוכים
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ בלי הגבעולים
  • 1 צרור שמיר קצוץ טוב טוב בלי גבעולים 
  • 3 עלי חסה חתוכים 
  • 5 עגבניות שרי 
  • 1 גמבה ירוקה/ צהובה חתוכה 

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית 
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית מלח 
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פלפל אדום
  • 1 כף רסק עגבניות 
  • 1 כף רסק פלפלים (לא חובה) אם אין אז להוסיף כף רסק
  • 1 שן שום כתושה 

אופן ההכנה

 

  • לשים את המים על הבורגול עד לספיגה ולהשאיר 5 דקות למנוחה 
  • לטגן את הבצל, השום, והרסק בכף אחת של שמן זית 3 דקות 
  • להוסיף את זה לבורגול
  • להוסיף את הרוטב 
  • להוסיף את הירקות החתוכים 
  • בסוף להוסיף את עגבניות השרי
  • להגיש בטמפרטורת החדר

טיפ של אלופים

  • הרסק הוא המרכיב הכי חשוב, לא להשתמש ברוטב עגבניות אלא ברסק מרוכז
  • לא לדלג על השלב של הבישול של הרסק עם השום ושמן זית

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר