תבשיל מוח פיקנטי עם פלפלים חריפים

מאכל מרוקאי מסורתי שניתן להכין עם סוגים שונים של בשר, התיבול הוא העיקר.
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • ½ ק”ג מוח או כל בשר שנבחר
  • 2 כפות מלח
  • 8 שיני שום
  • 2 פלפלים חריפים יבשים
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פפריקה אדומה
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • לשטוף את המוח ולנקות אותו היטב
  • לעטוף אותו במלח ולתת לו לנוח
  • לקלף השום
  • בסיר שטוח לחמם שמן עם שיני שום שלמות
  • כשהשמן רותח להוסיף פלפלים חריפים ולטגן קלות
  • להוסיף מלח, פלפל לבן, פפריקה אדומה לערבב
  • להוסיף מים וכוסברה
  • לערבב היטב ולהביא את הרוטב לרתיחה
  • להנמיך את הלהבה ולהוסיף את המוח
  • לבשל 15-20 דקות
  • לעטר עם כוסברה ולהגיש

טיפ של אלופים

* לא לבשל את המוח יתר על המידה כי אז הוא יהפוך לצמיגי ולא נעים לאכילה

* ניתן להוסיף לרוטב חומוס שבושל מראש או שימורים וגזר פרוס

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר