אורז בוכרי עם עוף

אורז מבושל עם עוף וגזר בסגנון בוכרי מסורתי
שעה וחצי
מנה עיקרית

מצרכים

  • 3 כוסת אורז
  • 4.5 כוסות מים
  • 1  בצל גדול קצוץ 
  • 7 גזרים 
  • שמונה כרעיים/ חצי קילו בשר
  • 1/2 כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • לקחת סיר עמוק או סיר שטוח 
  •  לשפוך לסיר חצי כוס שמן קנולה 
  • לטגן את הבצל בשמן 
  • לחתוך את הגזר דק דק 
  • לקחתת חופן מהגזרים ולטגן עם הבצל עד שנהיה זהוב 
  • את הכרעיים להרתיח לפני הטיגון ולהוציא את השומן 
  • להוסיף את הכרעיים לבצל והגזר להוסיף רבע כוס מים עד שנהיה זהוב
  • לקחת את הגזר שנשאר ולשפוך לתוך הסיר
  • לקחת את האורז לשפוך לתוך הסיר מעל הגזר
  • להוסיף 4.5 כוסות מים רתוחים עד שמכסה לגמרי את הרכיבים
  • להנמיך את האש
  • להוסיף כף שטוחה של מלח
  • חצי כפית פלפל שחור 
  • ולבשל מכוסה ל45 דקות 

 

טיפ של אלופים

  • לבשל ממש רגע לפני ההגשה
  • במהלך הבישול לפתוח פעמיים את המכסה ולערבב רק למעלה עם מזלג שהאורז יצא אחד אחד

 

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר