אורז עם גזר וקציצות עוף

ארוחת צהריים משביעה שתמיד מצליחה, והכי חשוב – בעלה של נעמי אוהב שהיא מכינה לו במיוחד
45 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

לאורז:

  • 2 כוסות אורז לבן 
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 4 גזרים בינוניים
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 שן שום כתושה
  • רבע כפית כורכום 
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

לקציצות:

  • 1 קילו בשר טחון
  • 3 גזרים מגורדים
  • 2 תפוחי אדמה
  • קישוא 1
  • 1 ביצה 
  • כוס פירורי לחם
  • חצי כפית בהרט
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן צמחי שחומם מראש

אופן ההכנה

לאורז:

  • לטגן את הבצל בסיר עד להשקפה
  • להוסיף את הגזר ,השום, והסוכר ולערבב
  • להוסיף את האורז 
  • לתבל
  •  לערבב עד לספיגת כול הטעמים 
  • להוסיף  3 כוסות מים רותחים, לערבב ולכסות 
  • לבשל על אש נמוכה

לקציצות:

  • לקצוץ דק את כל הירקות במתכון
  • לערבב את כל הרכיבים יחד
  • לתבל 
  • ליצור כדורי קציצות
  • לטגן בשמן שחומם מראש 
  • להפוך מידי פעם מצד לצד, על מנת שהקציצות לא ישרפו 

טיפ של אלופים

לבשל עם חיוך זה הסוד 🙂

עוד מהמתכונים שלי