אורז של אמא עם צימוקים וגזר

אמא שלי היתה מבשלת מאכלים מסורתיים מכורדיסטן שטעמם מלווה אותי עד היום, ממנה למדתי להכין וגם ילדיי ונכדיי נהנים ממעשה ידיה-ידיי.
30 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • 2 גזרים
  • 1 בצל
  • ½ כוס צימוקים
  • 1 כפית מלח
  • 2-3 כפות שמן

אופן ההכנה

  • לקצוץ את הבצל לקוביות
  • לחתוך את הגזר לרצועות דקות
  • במחבת: לטגן את הבצל בשמן
  • בסיר: אורז, מים ומלח, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה
  • אחרי 10 דקות בישול, להוסיף לסיר האורז בצל, גזר, צימוקים
  • ללחלח מעט נייר אפייה ולעטוף איתו היטב את האורז בתוך הסיר
  • לסגור את הסיר עם מכסה ולבשל 5-7 דקות נוספות

טיפ של אלופים

  • מומלץ לטגן הרבה בצל, לערבב עם גזר חתוך, לחלק למנות בגודל שמתאימות לסיר אורז ולהקפיא, וכך יהיו מוכנים הירקות ב “שלוף” להכנת אורז בצ’יק
  • לבשל באהבה ומכל הלב

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר