את האושפלו היזדי אפשר להכין בשתי דרכים: עם שוקי העוף בתחתית הסיר, או בנפרד. הוראות ההכנה כאן הן עבור הגרסה עם העוף באותו הסיר.
- שוטפים את האורז היטב, ומשרים אותו במים נקיים עם חצי כפית מלח למשך שעה
- מבשלים את האורז כמו פסטה, בסיר עם הרבה מים, עד שהוא מוכן אבל לא רך מאוד (עניין של דקות בודדות, הכי טוב לטעום ולבדוק)
- שופכים את האורז למסננת, ובזמן שהמים נוטפים, עוברים להכין את שאר המצרכים
- מטגנים את מקלות הגזר “כמו צ’יפס” במחבת, מוסיפים כף קינמון, ולבסוף גם את החמוציות
- מורידים את המחבת מהאש, נותנים לתערובת להתקרר ועוברים להרכיב את המנה הסופית
- בסיר רחב, מסדרים את שוקי העוף בתחתית
- כעת, מעל העוף, מפזרים חלק מהאורז המבושל, לאחר מכן מוסיפים עליו חלק מתערובת הגזר והחמוציות, וכך ממשיכים לייצר שכבות לסירוגין של שני הרכיבים
- מחממים קלות את רבע כוס השמן עם כפית כורכום, כפית כמון, חצי כפית מלח ופלפל גרוס, ואז מוזגים אותו בפיזור אל תוך סיר התבשיל
- מכסים את הסיר, מעמידים אותו על אש קטנה, ונותנים לו להתבשל במשך כ-40 דקות (אפשר לפתוח את המכסה בשביל לבדוק אם הוא מוכן)
- מכבים את האש, ומחכים כ-10 דקות עד שהוא יתקרר טיפה
- מסירים את המכסה, מניחים על הסיר צלחת הגשה גדולה עם הפנים שלה כלפי מטה, והופכים את הסיר והצלחת כך שהאושפלו “נופל” במקשה אחת אל צלחת ההגשה