אינג׳רה אסלית

לחם אתיופי שטוח ואוורירי
מספר ימים
מנה ראשונה

מצרכים

2 כוסות קמח טף

2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

מנפים את הטף ומערבבים אותו עם המים.

בוחשים עד שמקבלים מרקם אחיד ללא גושים- חשוב שהבצק לא יהיה דביק מידי או רך מידי

מכסים את הבלילה במים, כבערך 2 ס״מ מעל הבצק

מכסים את הכלי ומחכים מספר ימים בהתאם לחום.

כשחם – יומיים שלושה, כשקר- חמישה.

יום לפני הכנת האינג׳רה מבשלים את בלילת הבצק.

מרתיחים שתי כוסות מים

מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים חצי כוס עד כוס מהבלילה תוך כדי בחישה וממשיכים לבחוש 5 עד 10 דקות עד שאין גושים וצבע הבלילה הופך כהה.

מחכים שהעיסה תתקרר, מוסיפים לבלילה ומערבבים..

למחרת מכינים את הבלילה במחבת.

מחממים מחבת (ניתן להוסיף קצת שמן קוקוס) ושופכים את הבלילה, מרתיחים עד שיש הרבה בועות,מכסים וממתינים כחצי דקה את דקה.

טיפ של אלופים

להכין רוטב עדשים שחורות לניגוב ומריחה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר