אמפוור - קוסקוס לחם

ה אמפוואר, לעומת טעמו הנהדר, נחשב כמאכל לעניים. האימהות שלנו היו מכינות ביום ראשון מהחלות היבשות שנשארו משבת. הן היו מפוררות ומאדות את החלות והופכות אותן למעין קוסקוס-לחם בגווני כתום זוהר לצד רסק עגבניות חריף.
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 חלה ישנה משבת
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

רוטב

  • 4 עגבניות קלופות
  • 3 פלפל ירוק חריף
  • 3-4 שיני שום
  • 1 כף שמן רגיל
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • לפרוס את החלה ולטבול כל פרוסה משני הצדדים במים למשך שנייה אחת, לא להרטיב יותר מדי
  • להעביר את פרוסות החלה למסננת של קוסקוס ולפורר עם כפות הידיים בתנועות מעגליות עד קבלת פירורים
  • מרתיחים מים בסיר אידוי של קוסקוס
  • להניח את הפירורים בחלק העליון של סיר האידוי של הקוסקוס, לכסות ולאדות אותם במשך ארבעים וחמש דקות, מדי פעם להרטיב אותם
  • אחרי האידוי, כשהפירורים מפוררים ומאודים טוב-טוב, להעביר אותם לקערה ולערבב עם שמן זית ומלח

רוטב

  • לחתוך את העגבניות ואת הפלפל החריף לקוביות קטנות
  • לקצוץ דק את השום
  • לערבב עגבניות, פלפל חריף, שום, שמן, מלח לרוטב סמיך

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר