במיה ברוטב אדום

במיה ברוטב עגבניות מאכל שאפשר לאכול אותו חם מהסיר, או לשמור בקירור ולהגיש כסלט קר או תוספת חמה וטעימה במיוחד על האורז לבן. הבמיה טעימה ובריאה ובעלת המון מעלות.
30 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 חבילה במיה קפואה
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 2-3 שיני שום
  • ½ כפית מלח
  • מיץ מ ½ לימון
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • להפשיר ולרכך את הבמיה הקפואה במים רותחים ולסנן
  • בסיר עם 1 כף שמן לטגן את הבמיה במשך חמש דקות
  • להוציא את הבמיה מהסיר, להוסיף 1 כף שמן, עגבניות מרוסקות, שום, מלח, מיץ לימון
  • להוסיף המים בהדרגה ולבשל במשך עשר דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך
  • להוסיף את הבמיה לרוטב ולהמשיך לבשל במשך עשר דקות נוספות

*המלצה להגשה: אורז לבן, פירה, כרוטב לפסטה

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר