מרכיבים את הבניצה ואופים: משמנים תבנית בגודל 30*20 ס”מ בחמאה מומסת. מרפדים את התבנית בעלה פילו, כך ששולי העלה גולשים אל מעבר לתבנית ומורחים בחמאה.
מרפדים בעלה נוסף ומורחים שוב בחמאה. מקמטים 5 עלים ומסדרים על המצע. יוצקים מעל מחצית מהמלית ומסדרים שכבה אחת של פרוסות חציל. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: 5 עלים מקומטים ושאר המלית והחצילים.
מורחים 2 עלים בחמאה, מכסים את המאפה ודוחסים את שולי העלים לתוך התבנית. מפזרים מעל קצח או שומשום. 8 אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה שחום.
טיפ של אלופים
כדאי לחתוך את החצילים לקוביות
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים