בשר ברוטב קנג'י בט

בשר בקר בטעם פיקנטי מתובל באריסה הודית ועשבי תיבול עם אורז צבעוני.
50 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

אריסה

  • 2 צרורות כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 1 חתיכה קטנה של ג’ינג’ר
  • 2 פלפל חריף

בשר

  • 250 גרם בשר בקר
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 עגבניה
  • ½ בצל
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית גרמסלה
  • 1-½ כפית מלח (לפי הטעם)
  • 1 כוס מים
  • שמן לטיגון

אורז

  • 1 כוס אורז
  • 1 חופן שמיר קצוץ דק
  • 1 כף אפונה
  • 1 כפית מלח
  • קורט כורכום
  • 1 כפית שמן

אופן ההכנה

אריסה

  • במעבד מזון לרסק כוסברה, שום, ג’ינג’ר, פלפל חריף

בשר

  • לחתוך את הבשר לקוביות ולטגן בסיר עם שמן עד שמצהיב
  • לקצוץ דק את הבצל
  • לרסק את העגבניה ולהוסיף לבצל
  • לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לחתיכות בינונית
  • להוסיף 1 כף מהאריסה
  • להוסיף כורכום, גרמסלה, מלח
  • להוסיף מים, לערבב היטב ולבשל עד שהבשר רך

אורז

  • בסיר חם עם שמן לטגן אפונה
  • להוסיף שמיר, מלח, כורכום ולטגן
  • להוסיף את האורז ולטגן מעט
  • להוסיף מים בגובה 2 ס”מ מעל האורז
  • לבשל על להבה נמוכה עד שנגמרים המים

טיפ של אלופים

* כדי שייצא אורז “אחד-אחד” לשים מים בגובה 2 ס”מ מעל האורז

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר