גלילוני בלינצ'ס ופיטריות

בלינצ’ס שאמא היתה מכינה בימי ילדותי, מאכל שמעורר בה זיכרונות נעימים וטעם נוסטלגי.
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

עלי בלינצ’ס

  • ½1 כוסות קמח
  • ¼2 כוסות חלב (או מים או סודה)
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • ¼ כפית מלח

מילוי פטריות

  • 2 קופסאות פטריות
  • 2 בצלים גדולים
  • שמן סויה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור

אופן ההכנה

עלי בלינצ’ס

  • לערבב את כל המרכיבים לבלילה אחידה
  • להניח את הבלילה למנוחה למשך 20-30 דקות
  • לשמן מחבת בעזרת תרסיס שמן או בעזרת מריחת שמן על נייר סופג ומריחת המחבת ולחמם
  • לצקת מהבלילה למחבת בעזרת מצקת קטנה, להטות את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן אחיד ונוצר עלה עגול ולטגן כחצי דקה עד הזהבה
  • להפוך בעדינות את העלה ולטגן למשך 20 שניות נוספות עד הזהבה
  • להעביר את העלה המוכן לצלחת ולערום את כל העלים/הבלינצ’סים

מילוי פטריות

  • לקצוץ את הבצל והפטריות
  • לטגן את הבצל עד להזהבה
  • להוסיף את הפטריות ולטגן עוד מספר דקות
  • לתבל במלח ופלפל
  • לטגן עד אידוי כל הנוזלים

הרכבת הבלינצ’ס

  • בכל העלים להניח כף מלאה מהמלית ולקפל לגליל
  • להניח על צלחת הגשה ולקשט יפה
  • אפשר להגיש קר וגם חם

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר